Burnout Atelier 2.0.

Workshop
Inschrijven

Burnout Atelier 2.0.

Waarom dit Atelier?

Dagelijks zie ik dat mensen op zoek zijn naar antwoorden, naar het waarom van hun burn-out, en vooral willen weten “hoe kom ik hieruit?”

Burnout is een hot topic, en het treft bijna 1 op 5 van onze werkende bevolking, en alhoewel de persoon die in burnout gaat hier het meeste onder lijdt, draait het niet alleen om deze persoon in kwestie. Familie, vrienden en collega’s weten soms ook niet wat te doen om goed te doen, of zouden graag wat meer uitleg willen over het hele gebeuren.

Wat is het?

Het Burn-out Atelier 2.0 is een serie van 4 avonden waar het thema Burnout centraal staat en belicht wordt vanuit verschillende hoeken:

Wat is Burn-out nu werkelijk, wat doet het met je en met je omgeving? Hoe start je een burn-out herstel proces en wat houdt dat precies in? We gaan kijken hoe het zit met je breinhygiëne en je auto-dialoog. Wat vertel jij jezelf de godganse dag? Saboteer je jezelf zonder dat je het door hebt? En zo ja, hoe kan je het anders aanpakken?

Eerste Hulp bij Stress - Online Training

Voor wie?

Voor iedereen waar ongezonde stress en burn-out een deel uit maakt van het dagelijks leven, zowel privé als op het werk, en er mee aan slag wil.

Wil je anders met negatieve stress leren omgaan? Denk je dat je tegen een burnout aan knalt? Of ben je aan het herstellen?
Of zegt je omgeving dat het hoogtijd is dat je “er iets aan moet gaan doen”?
Of heb je een partner, vriend, vriendin die in een burnout zit en je weet niet goed hoe hiermee om te gaan, wat je best zegt of niet zegt, doet of niet doet om deze persoon te steunen in z’n herstel?
Of zie je waardevolle collega’s uitvallen en weet je niet goed waar precies het schoentje knelt? Of juist wel en weet je niet hoe het aan te pakken?
Twijfel je aan jezelf, zit je met angsten of heb je stressklachten die je een halt wilt toe roepen?

Dan is dit atelier een welgekomen oplossing.  Je ontmoet er mensen die net als jij met heel veel vragen zitten, tegen dingen aanbotsen en er niet echt een antwoord op vinden in hun omgeving. Samen duiken we in het thema Burn-out en iedere week gaan we een laagje dieper.

Agenda

We worden waar we het meeste aan denken

 – Thema avond 1 –

Wat gebeurd er met me? Zijn dit effectief symptomen van een nakende burnout?  Wie stelt de diagnose?  We doen samen een risico inschatting van jouw huidige situatie. Loop je een risico op burn-out of niet?
We gaan kijken hoe het komt dat mensen in Burn-out gaan. Stress is niet persé negatief, wij hebben er dat van gemaakt.
Je krijgt inzicht in hoe onze mind werkt. Want hoe én wat we denken bepaalt hoe we ons voelen en bepaalt onze resultaten. Hoe linken we dit dan aan burn-out?
In deze eerste avond leggen we de basis, voor jou concrete situatie, zodat jij op een andere manier kan leren omgaan met hetgeen je op dit moment zoveel stress bezorgt.

Burn-out: van vijand naar bondgenoot

 – Thema avond 2 –

Wat komt jouw burn-out je vertellen denk je? Wat maakt dat je lichaam zo hard aan de alarmbel trekt? Hoe je kun jij aan stressmanagement doen en zo een gelukkiger en voller leven leiden, dankzij je burnout? Want ja, als je lichaam niet aan de alarmbel had getrokken dan had je toch gewoon door gedaan? Toch? Je krijgt inzichten en handvaten om je veerkracht te ontwikkelen, je angsten te verminderen, zelfvertrouwen te versterken en de stressklachten in je lichaam drastisch te verminderen.

Burn-out: ziekenverlof… is dat automatisch piekerverlof?

 – Thema avond 3 –

Mensen zeggen me dikwijls: “als ik thuis ben dan pieker ik me te pletter”. Maar daarvoor stuurt je arts je niet op ziekenverlof natuurlijk. Hoe vervang je negatieve gedachten door positieve gedachten? En we hebben het hier niet over geiten-wollen-sokken-gedoe. Wat is het kat en muis spel tussen emoties en gedachten, of met andere woorden: hoe beïnvloeden deze twee mekaar, en hoe kun jij hier vat op krijgen zodat je niet leeft op de rollercoaster van negatieve emoties. Van je hoofd naar je hart… hoe doe je dat? We gaan hier letterlijk “in zitten” en je gaat de positieve effecten van meditatie ervaren.

Back to work na burnout: hoe voorkom je een terugval?

 – Thema avond 4 –

Of je nu tegen een burn-out aan loopt, er midden in zit, of al terug aan het werk bent, weten wat je moet doen, en vooral niet doen, om een terugval te voorkomen is heel belangrijk. Met de nodige “know-how” en het leren begrijpen wat je lichaam je vertelt kun ook jij een terugval voorkomen.
Voel jij van, “oh ja, dit heb ik nodig”, twijfel dan niet en schrijf je hier in.
Alle deelnemers krijgen na afloop van de workshop een 1/1 coaching sessie kado, te gebruiken wanneer het jou het beste dient.

Voel jij van, “oh ja, dit heb ik nodig”, twijfel dan niet en schrijf je hier in.
Alle deelnemers krijgen na afloop van de workshop een 1/1 coaching sessie kado, te gebruiken wanneer het jou het beste dient.

WAAR GA JE MEE NAAR HUIS?

We sluiten deze 4-delige workshop af met wetenschappelijk onderbouwde handvaten die jij in je dagdagelijkse leven kunt blijven gebruiken.

Je gaat dus niet enkel naar huis met nieuwe kennis en inzichten, maar je kunt deze meteen toepassen in je leven. Step by step gaat dit de kwaliteit van je leven verbeteren omdat je op een andere manier leert omgaan met stress, met piekeren, met je angsten, en je leert jezelf beter kennen want we werken met mindset, met jouw mindset

HOE GAAN WE TE WERK?

Waar? De thema avonden worden georganiseerd in Villa-Thor, Parklaan 1 te 3600 Genk.

Hoe laat? van 19:00 – 21:30. 

Wanneer? 28 September, 5 Oktober, 12 Oktober, 19 Oktober 2022.

Je krijgt de praktische informatie toegestuurd na je inschrijving.

{

Mensen breken niet omdat ze zwak zijn, maar omdat ze veel te lang sterk zijn geweest.

Inschrijven

Schrijf je in en betaal online via de webshop. Je ontvangt alle praktische informatie in je mailbox.

De prijs voor de 4 avonden is 455€ (incl. BTW)
Je kan ook 2 keer 228€ betalen, mocht je dat willen.

burnout atelier

Ik las op FB een aankondiging van een info-avond die je zou geven. Ik zat midden in een Burn-out maar ook nog volop in verzet. Ik ging alleen, wou daar ook alleen zijn. Ik zag je, ik hoorde je praten. Je zei dat je in eerste instantie een vroedvrouw van opleiding was. Ik ben ook een vroedvrouw… En dan je naam, Alders… mijn mama heet ook Alders. Ik schoot daar al meteen vol emotie, op die stoel met mijn blik hoofdzakelijk op de grond gericht, mezelf helemaal kwijt. Een klik, ik weet niet waarom… of misschien toch wel! Je puurheid, je eerlijkheid, je kwetsbaarheid, je menselijkheid, je oprechtheid, maakte van jou de coach waar ik mee in zee wou gaan! Herkenning, vertrouwen, warmte en veel respect !

Ik dacht, zij gaat me helpen, antwoorden geven op … Maar het werd iets anders! Antwoorden vind je bij jezelf ! Stilte opzoeken en luisteren naar mezelf. Jij leerde me dat alle antwoorden bij mezelf te vinden zijn. Mijn gedachten zijn zelf te kiezen! Je leerde me nog meer van het leven te houden. Alles te nemen zoals het komt. Dag per dag . Ik leerde mezelf nog beter kennen, de juiste keuzes maken. Kracht te vinden. Genieten van alles wat is. Hier en nu. Petra, je bent de meest warme, liefdevolle, respectvolle persoon die ik ken. Een eer om je in mijn leven te treffen!!

– Cindy Paulissen –

Tijdens mijn traject heb ik mezelf leren kennen en teruggevonden. Dit doormiddel van inzichten en handvaten die me bijgebracht werden. Kortom: ik ben teruggekeerd naar mijn diepste ik, wat een enorme verademing is.

– Jana Vanbrabant, Heusden –

 

Na lang geprobeerd en gedacht te hebben dat ik het allemaal zelf wel aan kon, alles moest oplossen en iedereen tevreden moest houden ging het lampje (gelukkig tijdelijk) even uit. 

Petra heeft mij dingen anders leren zien en over zaken anders leren nadenken door mij naar mezelf te laten kijken. Soms was dat fijn en soms helemaal niet. Het stemde mij tot nog meer nadenken maar dan in de goede zin: wat wil ik nu eigenlijk? Wat maakt mij gelukkig? Wat wil ik niet? Hoe zie ik mezelf? Wie bepaald er mijn geluk en mijn toekomst? En mischien wel het allerbelangrijkste: IK heb een keuze! Ik mag kiezen wat mij gelukkig maakt, ik mag kiezen wat ik wil, ik bepaal hoe ik mezelf zie en hoe ik mijn toekomst zou willen.

– Rachel Strijbos –