Eerste Hulp bij Stress

Online cursus met begeleiding
Inschrijven

STRESS…
IEDEREEN NEEMT HET IN DE MOND, EN IEDEREEN WEET OOK HOE HET VOELT!
JIJ OOK?

Tuurlijk jij ook!

Bewust en onbewust weten we wat stress is en voelen we er ook dagelijks de gevolgen van… als je het niet onder de mat veegt tenminste.

Gezonde stress is prima, maar wat als het daar niet bij blijft?

Wanneer krijgen wij stress?

Wij krijgen stress als we voelen dat we de uitkomst van een toekomstig iets niet kunnen controleren of voorspellen. En dat toekomstig iets kan iets zijn binnen de 2 minuten, binnen een week of binnen een jaar.

Of als we denken dat er een bedreiging is, een gevaar is, wat er eigenlijk niet is, enkel in onze perceptie. Wij piekeren! Wij krijgen stress als we denken dat iets ons leven erger gaat maken, zonder daar – meestal – bewijzen voor te hebben.

STRESSMANAGEMENT

We kunnen niet alles controleren wat er in ons leven gebeurt of rondom ons gebeurt. Maar waar we wel invloed op hebben is hoe wij reageren op hetgeen er in én rondom ons gebeurt. En dan bedoel ik, wij hebben invloed op hoe we denken over een gebeurtenis, hoe we de dingen in ons opnemen, hoe we onze emoties ervaren en wat we ermee doen! Dit noemen we stress management.

Stap voor stap hé. Rome is ook niet op één dag gebouwd!

Eerste Hulp bij Stress - Online Training

OVER DEZE CURSUS

In deze online cursus geef ik je de kennis en inzichten die je nodig hebt om zelfzorg boven aan je prioriteitenlijst te zetten.

Door te begrijpen wat er in je lichaam en hersenen gebeurt als jij onder stress staat, leer je de signalen herkennen. En dat is een eerste stap naar meer rust, naar minder stress, naar een betere gezondheid.

Mentale veerkracht gaat je helpen om bewust(er) te leven zodat jij beslist hoe je dag eruit ziet en jij beslist of omstandigheden – wat die ook mogen zijn – je niet meer uit evenwicht brengen, of tenminste niet meer zoals voorheen.

Een hele mond vol, ik weet het, maar we beginnen er aan stap voor stap. Met andere woorden: het leven wordt gemakkelijker zonder al die negatieve stress!

WAT JE LEERT IN DEZE CURSUS

 • Je krijgt kennis, inzichten over je eigen stress reactie.
 • Je krijgt handvaten om beter (anders) met stress om te gaan.
 • Je wordt je bewuster van je gedachten en emoties.
 • Je leert wat stress is, wat de stressreactie van ons lichaam is, hoe je het herkent en wat de gevolgen van acute en chronische stress zijn voor je lichaam en brein.
 • Je leert stress gebruiken als je bondgenoot en niet als je vijand.
 • Je leert hoe je je stressniveau naar beneden haalt.
 • Je krijgt handvaten die je zelf dagelijks kan toepassen om dichter bij jezelf te komen en te blijven.
 • Je gaat minder piekeren en angst verminderd.
 • Je geeft je zelfbeeld een enorme boost zodat jij kan creëren wat je wel wilt in dit leven.

VOOR WIE IS DEZE CURSUS?

Deze cursus is voor iedereen die op een andere manier wil omgaan met stress in z’n dagelijks leven. Voor iedereen die wil investeren in zichzelf omdat ze weten dat het anders kan en omdat ze het waard zijn. Tijd voor zelfzorg!

Want hey, altijd eerst kijken naar wat er buiten ons gebeurt en daar automatisch op reageren is op den duur kei vermoeiend.

En het kan anders! We kunnen bewust kiezen om te leven ‘van binnen naar buiten’ in plaats van te reageren op automatische piloot op alles wat op ons af komt.

De inhoud van de cursus

Module 1: WELKOM!

 – 4 lessen –

Hier duik je in de cursus. Je krijgt een overzicht van de inhoud en hoe we te werk gaan. Je krijgt een tool dat je de rest van je leven kan toepassen op eender welke situatie.

Module 2: STRESS, VRIEND OF VIJAND?

 – 8 lessen –

Je krijgt kennis en inzichten over je eigen stress-response, hoe je het activeert en waarom je stress in stand houdt. Je begrijpt wat de gevolgen zijn van chronische stress voor je lichaam en brein.

Module 3: STRESS MANAGEMENT

 – 9 lessen –

Je leert je eigen stress reactie begrijpen, sturen en kalmeren. De kracht van mindset staat hier centraal, de kracht van jouw mindset én emoties! Je leert dat je mogelijkheden oneindig zijn, wat je huidige situatie ook is, en dat jij aan het stuur staat van je leven. Alle kennis die je krijgt is wetenschappelijk onderbouwd.

Module 4: THUISKOMEN BIJ JEZELF

 – 8 lessen –

Je leert ontspanningstechnieken die je overal en altijd kan gebruiken. Je kan ze downloaden op je laptop, tablet of gsm. Het zijn hele simpele technieken die rust brengen, harmonie installeren en je veerkracht doen groeien. Je doet jezelf de mooiste cadeau ooit!

HOE GAAN WE TEWERK?

Dit is een online cursus.

Na je inschrijving en betaling via de webshop, krijg je een mailtje met je gebruikersnaam waarmee je kan inloggen op het studentenplatform.

Eens op het studentenplatform krijg je onmiddellijk toegang tot de inhoud van module 1. Jij loopt door de cursus wanneer je wilt, waar je wilt!

Na iedere les die je beëindigt gaat er een nieuwe les open. Oefeningen kan je downloaden, bewaren en printen.

Online support webinars

Heb je vragen over de inhoud van de lessen?
Heb je vragen over de oefeningen die je krijgt?
Zit je ergens vast en heb je hulp nodig?

Dan kan je om de twee weken, op maandagavond om 20:00 live je vragen aan me stellen. Dit kan ook anoniem. De link om op de live call te komen ontvang je voor iedere call. Ik kijk er naar uit om te weten wie er aan de andere kant van het scherm zit.

Praktische info

HOE LANG DUURT DE CURSUS?

Dat bepaal je zelf!

Als je er heel intensief mee aan de slag gaat ben je er in een paar weken door.

Alles hangt af van hoe de inhoud op je af komt, wat je met deze kennis en de oefeningen doet die je worden aangereikt.

Neem je tijd hiervoor. Rush is nergens goed voor.

HOELANG HEB IK TOEGANG TOT DE CURSUS?

Je hebt gedurende 1 jaar toegang tot de inhoud op het studentenplatform.

Maak er gebruik van!

WANNEER KAN IK STARTEN?

Jij kan starten wanneer jij dat wil, wanneer jij daar klaar voor bent. Er is geen officiële startdatum. Weet dat deze eenmalige actie loopt tot en met 1 September 2023.

on-line support calls

Gedurende 4 maanden heb je toegang tot de tweewekelijkse online calls.

Doe beroep op me! Je hebt gedurende deze tijd een coach ter beschikking.
Gebruik het!

Uit ervaring weet ik ook dat het groepsgebeuren motiverend werkt en we dikwijls een inspiratiebron zijn voor elkaar. Kom op de calls, je kan natuurlijk ook anoniem je vragen stellen.

{

Doe het niet alleen want je staat niet alleen

Inschrijven

Schrijf je in en betaal online via de webshop. Je krijgt toegang tot het programma wanneer jouw betaling is ontvangen.

Je ontvangt momenteel 600€ korting op de cursus en betaalt nu slechts 179€ i.p.v. 799€ (inclusief BTW).

   799,00 incl. btw

  Eerste Hulp bij Stress - Online Training

  Ik las op FB een aankondiging van een info-avond die je zou geven. Ik zat midden in een Burn-out maar ook nog volop in verzet. Ik ging alleen, wou daar ook alleen zijn. Ik zag je, ik hoorde je praten. Je zei dat je in eerste instantie een vroedvrouw van opleiding was. Ik ben ook een vroedvrouw… En dan je naam, Alders… mijn mama heet ook Alders. Ik schoot daar al meteen vol emotie, op die stoel met mijn blik hoofdzakelijk op de grond gericht, mezelf helemaal kwijt. Een klik, ik weet niet waarom… of misschien toch wel! Je puurheid, je eerlijkheid, je kwetsbaarheid, je menselijkheid, je oprechtheid, maakte van jou de coach waar ik mee in zee wou gaan! Herkenning, vertrouwen, warmte en veel respect !

  Ik dacht, zij gaat me helpen, antwoorden geven op … Maar het werd iets anders! Antwoorden vind je bij jezelf ! Stilte opzoeken en luisteren naar mezelf. Jij leerde me dat alle antwoorden bij mezelf te vinden zijn. Mijn gedachten zijn zelf te kiezen! Je leerde me nog meer van het leven te houden. Alles te nemen zoals het komt. Dag per dag . Ik leerde mezelf nog beter kennen, de juiste keuzes maken. Kracht te vinden. Genieten van alles wat is. Hier en nu. Petra, je bent de meest warme, liefdevolle, respectvolle persoon die ik ken. Een eer om je in mijn leven te treffen!!

  – Cindy Paulissen –

  Tijdens mijn traject heb ik mezelf leren kennen en teruggevonden. Dit doormiddel van inzichten en handvaten die me bijgebracht werden. Kortom: ik ben teruggekeerd naar mijn diepste ik, wat een enorme verademing is.

  – Jana Vanbrabant, Heusden –

   

  Na lang geprobeerd en gedacht te hebben dat ik het allemaal zelf wel aan kon, alles moest oplossen en iedereen tevreden moest houden ging het lampje (gelukkig tijdelijk) even uit. 

  Petra heeft mij dingen anders leren zien en over zaken anders leren nadenken door mij naar mezelf te laten kijken. Soms was dat fijn en soms helemaal niet. Het stemde mij tot nog meer nadenken maar dan in de goede zin: wat wil ik nu eigenlijk? Wat maakt mij gelukkig? Wat wil ik niet? Hoe zie ik mezelf? Wie bepaald er mijn geluk en mijn toekomst? En mischien wel het allerbelangrijkste: IK heb een keuze! Ik mag kiezen wat mij gelukkig maakt, ik mag kiezen wat ik wil, ik bepaal hoe ik mezelf zie en hoe ik mijn toekomst zou willen.

  – Rachel Strijbos –